"ADAKAH PATUT KAMU MENYANGKA BAHAWA KAMU AKAN MASUK SYURGA PADAHAL BELUM SAMPAI KEPADA KAMU (UJIAN DAN CUBAAN) SEPERTI YANG TELAH BERLAKU KEPADA ORANG-ORANG YANG TERDAHULU? MEREKA TELAH DITIMPA KEPAPAAN (KEMUSNAHAN HARTA BENDA) DAN SERANGAN PENYAKIT SERTA DIGONCANGKAN (OLEH ANCAMAN BAHAYA MUSUH)"

SURAH AL-BAQARAH :214

Jumaat, 22 Mei 2015

Undescribable..

SalamAlaykum..



Well first  it is a great pleasure to updating this blog and i know it very hard for me, but since it is start to lapuk better i make the new title or what so evahh writing.  And im really miss this blog reallly.  For once ago i do keep updating the blog and so thus my friend but since all getting buzier in life, with student life apparently,  degree and find how to survive in life and upcoming day,, it is though,, really though ..



*eh acane kat u best ke *weihh result sem lepas ko dpt brapa??! 



And so on with our life. No point talking rubbish and that kind. Be strong in what  every step we make because not all will be in the same situation and place all the time. Well in some case people who get close to each other maybe stick together because they are close,, you know bff, lasting forevahh gitu..  * hahhh. :P



But not me, arghh,, at first i regret what im doing all this time, such fool of me. My sister once ask "betul ke nak pergi,confirm?"  "awk yg nak belajar,fikir betul2" . But at the time past by , i'll try my best by stay here, inshaaALLAH.  I believe what Allah have gave me. i'll do my best , not for me but for my parent, i want to make them happy . i want them to see my success here . In negeri orang :)



but for now, i hope your pray for me to be a strong girl and be success person. Ameen.  See u soon.

Isnin, 2 Februari 2015

Exam MOOD !!! Eh ke MOOD Ezem

Assalamualaikum and Greeting to all of you.

How was your day and your night.. Hope u guys in great condition.. *claps*


perhaps i may not be the type one of the rajin girl that will write blog and update it even here had wifi 24 hours a day and 7 days of week. since i were here i did not much updating this bloggg and for that im so sorry. did u guys forgive me *muram* well its a big deal right cause u all follow me for good news and want to hear and know part of my life. *ohh perasan ko* hahaha. Dulu for once yaa kerap jugak i update but since everything happen i seem to forget..But yaa i'll try my best here.

This exam week really mengajar erti kesabaran ketekunan ketidaktidurmalamsangat kefahaman yang tinggi harus. Thats all i need cause i hope for good result hope u guys pray for me *tq,shed tears*


me :)


InshaaAllah ade masa n kerajinan akan aku update ye.. aku mohon doa kalian agar aku exam lulus dgn cemerlang..amiin. Sekian tq .. See u soon

Selasa, 14 Oktober 2014

Long - Short - Time - Story

Assalamualaikum peeps.

I am very sorry for the long disappearing. I think almost a year i din't update here. A lot happen in my life but i really thankful, it matured me to be a girl a strong woman ( Hehh padahal i in teen category yet). There are sweet and sour in my life but it colouring my life enough. A greatful Syukur i had to The Almighty, Allah Yang Esa. He gave me cabaran and finally He The One who gave His rezqi to me. Alhamdulillah syukrun wa ni'mah. 

Like seriously i  have been update here a long before i went to matric which KMNS. There i've met a lot of people a lot of perangai a lot of macam2 pesen gelagat orang yang datang dari pelbagai negeri kaum and bangsa ofcourse. Likely i have seen people who very nice, penyayang, peramah, ambil berat, hansem, kiut, tak comei, berlagak macam gangster (eh macam tambah sendiri je nie) and so on.. For me, most i suka bersendirian not had chemistry with people i guess, tapi ada kawan yang tertentu yang i think i can mix together with them, not many but just a few, but meaningful :D 

And now im a u student, alhamdulillah, like seriously dugaan sebelum sampainya sini banyak tapi aku bersyukur ada hikmahnya Allah beri. Firstly im not good enough, aku kena banyak belajar lagi dan aku tahu yang aku nie ambil sambil lewa je kan hal masa depan nie.. Padahal ada orang lagi bagus dari aku, tapi itu mungkin rezeki yang Allah bagi untuk tiap hambanya. Sebab tu kita kena bersabar dan bersyukur kepadaNya. 

A month here i live not the same as in KMNS, because they are not the same people, different perangai, i seriously couldn't adapt in this situation. I miss my roomate, aida fatin alia, my jiran depan bilik qilah, my jiran sebelah tandas, sarah iman farah izzah and kakchu, selalunya bilik tuu la kami berkumpul ramai-ramai sambil makan pizza, tengok movie, berborak-borak, pastu hujung minggu je kami outing sama-sama ramai-ramai gi giant takpun pekan kuala pilah tuu jew. Aku rindu semua tuu sangat sangat 10xx. Hahh aku rindu gilerrrr gilerrr kat korang.


Sampai sini jelah aku cerita, ade masa aku post mende lain. Okbaii
Wassalam. :3

Jumaat, 17 Mei 2013

100 TRUTHS

Assalamualaikum semua readers saya..




Ini ada something.. Mainan games. Entah laa.. Kebenaran kot.

Ok let's start it..



Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 Truths about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.




WHAT WAS YOUR:

1. Last beverage = Air masak

2. Last phone call = yana

3. Last text message = Kngah

4. Last song you listened to = Big Bang

5. Last time you cried = After find out UPU result.


HAVE YOU EVER:

6. Dated someone twice = Never

7. Been cheated on = yea

8. Kissed someone & regretted it = tah pape entah

9. Lost someone special = hmm

10. Been depressed = sokmo

11. Been drunk and threw up = never and ever


LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. black
13. blue
14. magenta


THIS YEAR HAVE YOU: (2013)

15. Made a new friend = yes ofcourse :)

16. Fallen out of love = siapalah yang bertuah tu

17. Laughed until you cried = Hahahaha favourite  all time

18. Met someone who changed you = Nop

19. Found out who your true friends are = not,yet (maybe)

20. Found out someone was talking about you = tak, kot

21. Kissed anyone on your friend's list = peluk ada ar

22. How many people on your friends list do you know in real life = 75%

23. How many kids do you want? = 8 haha tengok rezeki,insyaallah

24. Do you have any pets? = no

25. Do you want to change your name = na'ah i love my name :) my full name macam one in a million

26. What did you do for your last birthday = doing nothing,just sit around in the house

27. What time did you wake up today = Almost 11 am I KNOWWWW SHUT UP

28. What were you doing at midnight = facebooking,blogging

29. Name something you CANNOT wait for = To see the happy ending

30. Last time you saw your Dad in kitchen = at 9.35 pm, dinner

31. What is one thing you wish you could change about your life = me.

32. What are you listening to right now = bunyi tv yang kuat

33. Have you ever talked to a person named Tom = tengok dalam tv adelah. Tom Cruise :D

34. What's getting on your nerves right now = dissapointed

35. Most visited webpage = yahoo,facebook,blog

36. Whats your real name = Nurul Hasharah

37. Nicknames = Hasharah , Sharah , Sha , Ara , Aya , Adik , Acu , Baby(once upon a time -_-) 

38. Relationship Status = A Daughter to my parents

39. Zodiac sign = pisces

40. Male or female? = lemme check , ah female :p

41. Primary school = SK Tanjong Lalang

42. Secondary school = Sekolah Menengah Agama Al-Khairiah,Temerloh.

43. High school/college/university? = Matrik N9 

44. Hair colour = Original Black . I mean , Black.

45. Long or short = shortlongshortlong .you pick.

46. Height = 168 , 169 kot . rasa makin tinggi

47. Do you have a crush on someone = Yeah . Sometimes ago maybe

48: What do you like about yourself? = Smile a lot

49. Piercings = Ears? apa piercings ni.

51. Righty or lefty = Both . tapi tak pakai dah


FIRSTS :

52. First surgery = Never

53. First piercing = 5,6,7 years old?

54. First best friend = Fathinah Nadhirah

55. First sport you join = tak igt

56. First vacation = Cant remember kuantan?

58. First pair of trainers = hahh.....


RIGHT NOW

59. Eating = nothing . 

60. Drinking = Tak minum.

61. I'm about to = Senyum *kelip2 mata

62. Listening to = bunya kipas laptop plus sound tv kuat

63. Waiting on = dapat cuti panjang bila masuk matrik :)


YOUR FUTURE

64. What kids? = 8 , A pair of twins. AMIN.

65. Get Married? = Insyaallah

66. Career? = Great jobs AMIN.


WHICH IS BETTER :

67. Lips or eyes = Lips

68. Hugs or kisses = Hugs

69. Shorter or taller = taller

70. Older or Younger = Older

71. Romantic or spontaneous = Spontaneous romantic?

72. Nice stomach or nice arms =  nice arms

73. Sensitive or loud = Loud

74. Hook-up or relationship = relationship of course.

75. Trouble maker or hesitant = trouble maker.


HAVE YOU EVER :

76. Kissed a stranger = memang tak laa

77. Drank hard liquor= air gas.. OH OH apa jelah janji tak coke.

78. Lost glasses/contacts = NO

79. Sex on first date = ASTAGHFIRULLAH !

80. Broken someone's heart = maybe,so sorry

82. Been arrested = Alhamdulillah  no

83. Turned someone down = Malas layan. KOT

84. Cried when someone died = Ofcourse

85. Fallen for a friend = eheh


DO YOU BELIEVE IN:

86. Yourself = not always

87. Miracles = Alhamdulillah yes

88. Love at first sight = Na'ah, ehhh tengoklah

89. Heaven = Ya Allah , YES

90. Santa Claus = ergh no

91. Kiss on the first date = noooooo!

92. Angels =  :) yes


ANSWER TRUTHFULLY:

94. Had more than 1 boyfriend at a time = NEVER

95. Did you sing today? = Yes (masa bile entah)

96. Ever cheated on somebody? = no ! tak ingat

97. If you could go back in time, how far would you go = when i was a kid

98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be? = aaaa....

99. Are you afraid of falling in love? = yes

100. Posting this as 100 truths? = yes. you want proof? HERE'S PROOF!




Nak TAG  ain , kak sheryn , adik mahirah , athirah , fifi , nur naa'irah , aini sharoni , faixah




ps : tak sampai 25 orang pon..

Sabtu, 27 April 2013

Pilih, Klik Dan Menang (1st Giveaway by Mahirah Muhamad)

Assalamualaikum  w.b.t dan Semoga pembaca saya ini sentiasa sihat sejahtera hendaknya  ^_^




Jeng jeng jeng..



So, here i guess my first try for this competition that being called Giveaway.. Yohoo.. *Tengok tajuk pon dah tahu* (harap2 dapat amin!!) Anyway this giveaway is provided by this young girl named Mahirah Muhamad. She is my junior in Al-Khairiah and now she in Form4. Right adik mahirah. *if you read this* hehe. A brilliant girl, such a beautiful young girl and very kindly when i was first met her through my friend, i mean sister of my friend..

ps: tapikan dia lagi senior dalam dunia blogging ni.. huhu. *tepuk tangan utk adik(clap clap) :)

Ok, the banner have to tepek kat sini..  Shall we ----> go down ye





Tulisan tangan pon still lagi cantik, tak payah nak photoshop sangat.
janji kita buat dengan ikhlas :)




For section A : I would like to choose Brooch.
For section B : I pick Skirt Mermaid  (saiz besar please, 2xl/3xl lagi OK)

The contest end at 28/5/2013.




Kalau nak join boleh pergi terus ke link yang disediakan di atas ye.. Selamat mencuba..


Selasa, 23 April 2013

Missed !!

Assalamualaikum w.b.t



Hari ini aku baru perasan sesuatu yang aku sendiri tak tahu dan tak tanya orang pula tu.. Huarggghhh.. -_-  Tension cenggini gayanya..  Sememangnya sudah mengetahui ada dalam senarai ipta tu..   Tulah rasa pelik je bila nak mohon tapi tak keluar course itu..  Lastly, mohon benda lain..  Ish ish..  (Masih banyak yang aku tak tahu sebenarnya ni) Rupanya kalau nak mohon TESL UITM tuuuuu kena beli no pin yang lainnn laaaaaaaa...  Sedih sedih tak pon..  Tapi atleast kita dapat try dan tahu temuduga itu macam mana kan..  Dapat menambah pengalaman ye dok.. (oh,bahasa pahang) ini senarai U yang semakan panggilan temuduga..








Kepada yang dapat tahniah dan buat yang terbaik untuk temuduga dalam masa terdekat ini..  Koranglah Guru2 pada masa depan.. ^_^ haha.



Isnin, 22 April 2013

Earth Day 2013

Assalamualaikum w.b.t and a very good evening readers..




Hari ini adalah Hari Bumi Sedunia atau dipanggil Earth Day.. Sebenarnya aku sendiri tak tahu.. hehe *memang tak ambil tahu pon.. huhu. Bila ekk aku dapat tahu .. hah. masa aku belek-belek si Mr Google ni laa.. aku tenung lama-lama gambar kat google search tu baru aku perasan ada bentuk butang play.. so aku playkan dia.. aku tengok 2-3 kali juga laa.. haha. sengaja menge'test benda tu.. nak tahu jadi apa.. meh aku tunjukkan..




video
faham-faham jelah apa yang aku cakap ekk , enjoy... huhu
ps: cuma guna kamera sebab tu tak jelas sngt apa yg aku cakap. :)



Sebenarnya google boleh tahan juga.. sebab semua tarikh-tarikh yang penting dia buat ilustrasi sendiri dan kadang-kadang tu siap boleh main lagi benda tu.. Memang kreatif.








Aku pergi tekan gambar tu lepas itu dia keluar benda ini.. Baru aku tahu hari ini Earth Day 2013.. woo woo.. pandai2 korang laa search sendiri.. kalau tak tahu tanya aku, jangan segan2 :D Mari kita hijaukan bumi kita ini..  Tanam pokok banyak-banyak  tak apa tak ada siapa kisah pon..  Yang ambil kisahnya mungkin pembalak-pembalak  yang sesuka hati je pergi tebang pokok tuu.. Aish, marah laa.. Aku tak suka tau orang rosakkan tanaman ni.. 




Dan ya aku sendiri tahu bahawa Allah s.w.t telah berfirman menyuruh manusia itu sendiri menggunakan sumber rezeki yang ada dengan sebaik mungkin..  Guna untuk keperluan yang baik dan berfaedah/bermanfaat untuk semua..   So , ambil perhatian ekk..  Jangan jadi tamak ambil untuk kepentingan diri sahaja..




Okeylah..itu je la kot nak bagi tahu untuk hari ini, hari ini ekk, hari ini..





Thanks for reading.. Wassalam..



Love,Sharah