"ADAKAH PATUT KAMU MENYANGKA BAHAWA KAMU AKAN MASUK SYURGA PADAHAL BELUM SAMPAI KEPADA KAMU (UJIAN DAN CUBAAN) SEPERTI YANG TELAH BERLAKU KEPADA ORANG-ORANG YANG TERDAHULU? MEREKA TELAH DITIMPA KEPAPAAN (KEMUSNAHAN HARTA BENDA) DAN SERANGAN PENYAKIT SERTA DIGONCANGKAN (OLEH ANCAMAN BAHAYA MUSUH)"

SURAH AL-BAQARAH :214

Khamis, 4 Oktober 2012

Doubt

.......بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum w.b.t...

Salam sejahtera...



Okey  dah lama tak tulis blog..hhhmmm,relaxing sekejap. terfikir jugak nak tulis apa, oleh sebab daa berbulan tidak menulis sepatah habuk pon and nak dekat dua mggu arituu tak ada  line internet so banyak laa pulak idea datang mencurah-curah bagai.. asal nak tulis kat blog ajew idea tu stuck bagai,  mcam tak nak bagi huraian yang berjela2 pulakk. 


Shall we start now...


Ok,based on the title above. we can say that a lot of people can feel the doubtness in their self...(ok ayat merapu,,jangan gelak atau terasa). kadang-kadang kita rasa yakin to do something and then rasa keraguan datang menjengah diri kita...that's how it start when the doubt control our mind .. tapi tahu tak kalau dah ALLAH S.W.T set our mind to do or to choose something that we don't even thinking about, we have to accept positively and do feel like it is the best thing we ever had.. :) 


Contohnya nak beli baju... Nampak dah lawa,n longgar plak tuu. sesuai-sesuai warna pon cantik, Aku suka2..hhmm nak belilah laa. tapi kira2 mahal laa plak walaupon lepas diskaun.. iisshh gone nie ekk... fikir2 nak beli ke tak..nak, tak nak, nak, ke tak nie ekkk.???


And fact,if you do feel like that,just ikut laa naluri hati kamu dan pilih yang mana paling terbaik untuk kamu dan situasi kewangan kamu ...hehehe... make sure jugak kalau nak,  pilih betul2 dan pastikan memangg kamu nak!! it's so simple macam makan coklat ajew...kita ngap2...mmm,yummy okey..huhu,main2 jew kutt..

jangan marah eehhh...


Kita hanya mampu merancang tapi ALLAH S.W.T yang menentukan apa yang terbaik untuk kita.... so pandai-pandailah korang semua yekk..(bukan pakai pandai tapi mmg kena pandaikan diri laa) apa punya ayat daa..ngeeehehe


Kalau dah ragu2 sangat kan,tak payah buat apa-ape kan senang cerita... ."ehh,syar nie tak baik mematahkan semangat diaorang ni tau"... meringkaskan cerita syar ni,just do pray to ALLAH s.w.t that you have given the right choice and ALLAH will and will help you...insyaAllah...




p/s: May ALLAH ease everything... :)



*short tak short aku punya blog nie...sorry no much idea yet




written _by
SYAR

2 ulasan:

Thank's.

Budi bahasa budaya kita.

Treat me as how you want me to treat you..

Syukran jazilan...