"ADAKAH PATUT KAMU MENYANGKA BAHAWA KAMU AKAN MASUK SYURGA PADAHAL BELUM SAMPAI KEPADA KAMU (UJIAN DAN CUBAAN) SEPERTI YANG TELAH BERLAKU KEPADA ORANG-ORANG YANG TERDAHULU? MEREKA TELAH DITIMPA KEPAPAAN (KEMUSNAHAN HARTA BENDA) DAN SERANGAN PENYAKIT SERTA DIGONCANGKAN (OLEH ANCAMAN BAHAYA MUSUH)"

SURAH AL-BAQARAH :214

Selasa, 14 Oktober 2014

Long - Short - Time - Story

Assalamualaikum peeps.

I am very sorry for the long disappearing. I think almost a year i din't update here. A lot happen in my life but i really thankful, it matured me to be a girl a strong woman ( Hehh padahal i in teen category yet). There are sweet and sour in my life but it colouring my life enough. A greatful Syukur i had to The Almighty, Allah Yang Esa. He gave me cabaran and finally He The One who gave His rezqi to me. Alhamdulillah syukrun wa ni'mah. 

Like seriously i  have been update here a long before i went to matric which KMNS. There i've met a lot of people a lot of perangai a lot of macam2 pesen gelagat orang yang datang dari pelbagai negeri kaum and bangsa ofcourse. Likely i have seen people who very nice, penyayang, peramah, ambil berat, hansem, kiut, tak comei, berlagak macam gangster (eh macam tambah sendiri je nie) and so on.. For me, most i suka bersendirian not had chemistry with people i guess, tapi ada kawan yang tertentu yang i think i can mix together with them, not many but just a few, but meaningful :D 

And now im a u student, alhamdulillah, like seriously dugaan sebelum sampainya sini banyak tapi aku bersyukur ada hikmahnya Allah beri. Firstly im not good enough, aku kena banyak belajar lagi dan aku tahu yang aku nie ambil sambil lewa je kan hal masa depan nie.. Padahal ada orang lagi bagus dari aku, tapi itu mungkin rezeki yang Allah bagi untuk tiap hambanya. Sebab tu kita kena bersabar dan bersyukur kepadaNya. 

A month here i live not the same as in KMNS, because they are not the same people, different perangai, i seriously couldn't adapt in this situation. I miss my roomate, aida fatin alia, my jiran depan bilik qilah, my jiran sebelah tandas, sarah iman farah izzah and kakchu, selalunya bilik tuu la kami berkumpul ramai-ramai sambil makan pizza, tengok movie, berborak-borak, pastu hujung minggu je kami outing sama-sama ramai-ramai gi giant takpun pekan kuala pilah tuu jew. Aku rindu semua tuu sangat sangat 10xx. Hahh aku rindu gilerrrr gilerrr kat korang.


Sampai sini jelah aku cerita, ade masa aku post mende lain. Okbaii
Wassalam. :3

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Thank's.

Budi bahasa budaya kita.

Treat me as how you want me to treat you..

Syukran jazilan...